Asuntosijoittamisen tavoitteista!

22.2.2023 | Ajankohtaista

Haluatko menestyä asuntosijoittamisessa? Mikäli vastaus on kyllä, niin tämä blogiteksti on juuri sinulle. Kaikessa toiminnassa, jossa havitellaan kasvua sekä kehitystä, niin tavoitteellisuus ja selkeä tavoite ovat keskeisiä asioita, myös mikäli asuntosijoittamisessa haluaa onnistua.

Mitä tämä tarkoittaa?

Mikäli olet aloitteleva vuokranantaja tai pohdit asuntosijoittamisen aloittamista, niin seuraavia asioita olisi syytä pohtia:

KOKONAISTAVOITE

Tätä varten voit ottaa tyhjän paperin tai Excelin ja antaa unelmien viedä ja miettiä mihin ”kokonaisuuteen” olisit tyytyväinen. 

Esimerkki tavoitteesta:

Haluan 45-vuotiaana ansaita vuokra-asunnoilla 2000-3000€/kk nettokassavirtaa (nettokassavirta = käteen jäävät eurot, kun kulut ja verot vähennetty).

2000-3000€ nettokassavirtaan pääseminen vaatii jo merkittävän asuntosalkun.  Salkussa todennäköisesti on sekä velattomia asuntoja että velallisia. Esimerkin vuoksi lasketaan, montako velatonta asuntoa edellämainittu kuukausitason nettokassavirta tavoite vaatisi.  Käytämme esimerkkinä 100 000€ arvoista asuntoa, jonka vuokratuotto on bruttona 6,5%. 

Esimerkki avattuna taulukossa:

Velattoman asunnon arvo100 000€
Bruttotuotto 6,5%
Vuokramäärä ennen veroja vuodessa6500€
Nettomäärä verojen jälkeen (vero% 30%)4550€
Kuukausittainen nettokassavirta379€
3000€/kk tavoitteeseen vaadittavat asunnot velattomana8 kappaletta*

*Tämä on laskettu siten, että 3000€ kuukausitavoite on vuodessa 36 000€ jolloin esimerkin mukaisia asuntoja tulee olla 8 kappaletta. (36 000/4550)=8

Yhteenvetona 3000€/kk kuukauden nettokassavirtatavoitetta varten vaaditaan 8 kappaletta 100 000€ asuntoja, jotka tuottavat 6,5% vuokratuottoa ja ovat velattomia. 

JÄLJELLÄ OLEVA AIKAJÄNNE

Lukijan ikä ja oma tavoite vaikuttavat siihen, kuinka paljon on aikaa tehdä asuntosijoittamiseen vaadittavaa työtä ja myös antaa asuntojen tehdä taustalla omaa työtänsä kuukaudesta ja vuodesta toiseen. Toki muut käytettävät varallisuudet ovat toinen asia erikseen, mutta kiehtovaa tässä on se, että pelkästään asuntojen fiksulla ostamisella ja esimerkiksi BRRR-metodilla tämän tavoitteen pystyy realistisesti jopa muuttuneessa korkomarkkinassa toteuttamaan. Mitä enemmän on aikaa omaan tavoitteen toteuttamiseen, sitä enemmän on vaihtoehtoja sen toteuttamiseen. Mitä vähemmän aikaa, sen aggressiivisemmin täytyy toimia, jotta vuokra-asuntojen kuuluisan lumipalloefektin saa käyntiin.

OMA AJANKÄYTTÖ 

Kokonaistavoitteen havitteluun liittyy vahvasti oma ajankäyttö. Tässä asiassa kannattaa olla raakarehellinen ja miettiä, missä oma aika tuottaa eniten? Kannattaako sinun käyttää aikaasi muun muassa vastailemalla vuokralaisten kyselyihin, ajellamalla kodinkoneliikkeisiin ja vaihtamalla jääkaappeja, vai kannattaako se aika käyttää uuden rahoituksen neuvotteluun ja hyvän diilin etsimiseen? Oikeaa vastausta tähän ei ole, mutta sijoitustoiminnan kannalta asuntovarallisuuden kasvattamiseen keskittyvät toimenpiteet ovat aina aikansa väärttejä. Lisäksi on kannattaa pohtia, kannattaako remontit tehdä itse vai ulkoistaa. Mikäli olet korkeapalkkaisessa työssä tai toimit yrittäjänä, niin tässä vaiheessa ulkoistaminen versus oman ajan uhraaminen asiaan, jossa ei ole alan asiantuntija, on syytä miettiä. Siksi asuntojen hallinnoinnin ulkoistaminen voi vapauttaa huomattavasti asuntosijoittamiseen käytettävää aikaa kiireisessä arjessasi. 

Menestyvällä asuntosijoittajalla on omassa toiminanssaan selkeät prosessit, visio ja tavoite kirkkaana mielessä. Lisäksi kun aikaisemmin tässä kirjoituksessa mainitut asiat eli kokonaistavoite, tavoitteen saavuttamiseen jäljellä oleva aikajänne sekä selkeä suunnitelma omalle ajankäytölle on mietitty, asuntosijoittamisen toiminta selvenee ja helpottuu huomattavasti.

Menestystä sinulle, mikäli luit tänne saakka! Klikkaa tästä mikäli haluat lukea enemmän Rentsin tarjoamista hallinnointipalveluista, joilla vapautamme sinun aikaasi ja sinä pääset olemaan parempi asuntosijoittaja!