Sijoitusasunnon hallinnointi ammattilaisella – Miksi ja milloin

3.5.2024 | Artikkelit

Sijoitusasunnon hallinnointi

Sijoitusasunnot voivat olla erinomainen tapa kasvattaa varallisuutta ja saada passiivista tuloa. Mutta kuten kaikki tietävät, sijoittamiseen liittyy myös työtä ja vastuuta. Sijoitusasunnon hallinnointi voi olla aikaa vievää ja työlästä, varsinkin jos sinulla on useita asuntoja eri puolilla Suomea. Tässä kohtaa onkin aiheellista puntaroida sijoitusasunnon hallinnoinnin ulkoistamista ammattilaiselle.

Miksi sijoitusasunnon hallinnointi kannattaa antaa ammattilaisen hoidettavaksi?

Sijoitusasunnon hallinnoinnin ulkoistaminen ammattilaiselle tuo mukanaan monia hyötyjä, esimerkiksi:

Ulkoistaminen auttaa sinua säästämään aikaa monin tavoin: Sijoitusasunnon hallinnoinnin ammattilainen voi hoitaa kaikki sijoitusasuntosi päivittäiset hallinnolliset tehtävät, kuten vuokralaishaun, vuokrasopimusten laatimisen, vuokran perinnän ja asunnon ylläpidon. Tämä vapauttaa aikaa muille asioille, kuten työnteolle, perheelle ja harrastuksille. Ammattilaisella on usein myös laaja verkosto kiinteistöalan ammattilaisia, kuten remonttimiehiä, putkimiehiä ja sähköasentajia, joten he voivat neuvotella alennuksia palveluista. 

Mielenrauha: Ammattilaiselle ulkoistettu hallinnointi antaa sinulle mielenrauhaa kun tiedät että sijoitusasuntosi on hyvissä käsissä. He pitävät sinut ajan tasalla kaikista asunnon tapahtumista ja ratkaisevat kaikki mahdolliset ongelmat nopeasti ja tehokkaasti. Näin voit välttää kalliita virheitä ja tyhjän asunnon kustannuksia.

Ammattilainen voi auttaa sinua lisäämään sijoitusasunnon tuottoja: Heillä on laaja kokemus sijoitusasuntomarkkinoista, joten he voivat auttaa sinua asettamaan vuokran oikealle tasolle ja löytämään luotettavia vuokralaisia. He voivat myös auttaa sinua parantamaan asunnon arvoa koordinoimalla tarvittavat remontit ja parannukset sijoitusasuntoosi. Näin voit maksimoida sijoitusasuntosi vuokratuottoprosentin ja kassavirran.

Milloin sijoitusasunnon hallinnoinnin ammattilaisen apu on tarpeen?

Asuntojen hallinnoinnin ulkoistamisen hyödyt painavat vaakakupissa erityisesti tilanteissa joissa:

1. Sijoitusasuntoportfoliosi on kasvanut laajaksi:

 • Hallinnoit useita asuntoja eri puolilla kaupunkia tai Suomea, ja niiden hallinnointi ilman ulkopuolista apua vaatii liikaa aikaa ja vaivaa.
 • Olet laajentanut sijoitusasiantuntemustasi ja sinulla ei ole enää aikaa paneutua yksittäisten asuntojen päivittäisiin tehtäviin.

2. Aika on rahaa:

 • Kiireinen arkesi ei anna periksi asuntojen hallinnoinnille, ja kaipaat apua rutiinitehtävien hoitamiseen.
 • Haluat keskittyä sijoitustoiminnassasi laajempiin kokonaisuuksiin, kuten sijoitusstrategioiden kehittämiseen tai uusien kohteiden etsimiseen.

3. Etsit tehokkuutta ja kustannussäästöjä:

 • Haluat optimoida sijoitusasuntosi hallintokulut ja välttää turhia kuluja sekä työtä.
 • Ammattilainen voi neuvotella alennuksia palveluista ja auttaa sinua löytämään luotettavia yhteistyökumppaneita.

4. Haluat maksimoida sijoitusasunnon tuottoa:

 • Ammattitaitoinen sijoitusasuntojen hallinnoija voi auttaa sinua löytämään luotettavia vuokralaisia ja optimoimaan vuokratasoa vastaamaan markkinatasoa.
 • He huolehtivat myös asuntojen kunnossapidosta.

5. Mielenrauhaa ja turvallisuutta:

 • Haluat varmistaa, että sijoitusasuntosi on hyvissä käsissä ja asiat hoidetaan ammattimaisesti. Mahdolliset asuntoihin liittyvät ongelmat nopeasti ja tehokkaasti, ilman että sinun tarvitsee käyttää aikaasi niiden setvimiseen.

Sijoitusasuntojen hallinnoinnin ulkoistaminen voi olla hyödyllistä myös:

 • Aloitteleville asuntosijoittajille: Ammattilainen voi tarjota ohjausta ja neuvoja sijoitusasuntojen hallinnointiin liittyvissä asioissa, jotta vältät sudenkuopat joihin useimmat aloittelijat astuvat asuntosijoittamisen alkutaipaleella.
 • Kiinteistöalan asiantuntemuksen puuttuessa: Ammattilaisella on laaja tietämys ja kokemus sijoitusasuntomarkkinoista, ja hän voi auttaa sinua tekemään parhaita mahdollisia päätöksiä
 • Ulkomailla asuville sijoittajille: Asuntojen hallinnoinnin ulkoistaminen mahdollistaa sen, että et ole sidottu asumaan maassa jossa sijoituskohteesi sijaitsevat. Oli kyseessä sitten ulkomaankomennus tai pidempi lomamatka, voit olla varma että sijoitusasuntosi jatkavat tuottamista vaikka itse istuskelisit Intian valtameren rannalla nautiskellen merituulen tuoksusta. 

Miksi valita Rentsi Vuokravälitys Oy?

Rentsi Vuokravälitys Oy:n Huoleton-hallinnointipalvelu on kattava palvelu, joka auttaa sinua kaikenlaisissa sijoitusasunnon hallinnointiin liittyvissä tehtävissä. 

Palvelumme sisältää:

 • Täysi vuokrauspalvelu: Hoidamme kaiken yhteydenpidon vuokralaisiin, valvomme vuokranmaksua, tilitämme vuokratuotot ja teemme tarvittavat vuokrankorotukset puolestasi.
 • Vuokratuottojen yhteenveto veroilmoitusta varten: Yhteenveto sisältää kaikki tarvittavat tiedot, kuten vuokratulot, verovähennykset ja muut vuokra-asuntoon liittyvät kulut.
 • Huoleton kiinteistönhoito: Koordinoimme tarvittaessa asunnon korjaukset ja remontit sekä hoidamme asunnon juoksevat asiat.
 • Vaivaton vuokralaisen vaihto: Ei tyhjiä kuukausia – Valvomme vuokralaisen vaihdon puolestasi ja varmistamme, että asuntosi on aina vuokrattu.
 • Turvallinen vakuuden käsittely: Palautamme vakuuden vuokralaiselle (jos vakuus on meidän hallinnassamme) sääntöjen mukaisesti.

Ota yhteyttä ja katsotaan yhdessä miten voimme olla avuksi sijoitusasuntojesi hallinnoinnin kanssa!