Sijoitusasuntojen hallinnointi & Usein kysyttyä

17.5.2024 | Artikkelit

Vapaat vuokra-asunnot 2024

Sijoitusasunto on tänä päivänä monelle ensimmäinen askel kohti tulevaisuudessa siintävää tavoitetta taloudellisesta riippumattomuudesta. Mutta ilmaisten lounaiden ja onnen oikoteiden puuttuessa on hyvä painaa käsijarrua ja pysähtyä miettimään, kuinka paljon aikaa ja vaivaa vuokra-asunnon hallinnointi todellisuudessa vaatii? Entäpä jos omistat useamman sijoitusasunnon, tai jopa puolikkaan asuinalueellisen verran asuntoja?

Yhden asunnon omistajan arki

Yhden sijoitusasunnon omistajana arkesi saattaa sujua melko mutkattomasti omalla painollaan. Hyvälle ja fiksulla vuokralla siunatulle asunnolle vuokralaisen löytäminen voi olla jopa helppoa, vaikkakin tarkkuutta vaativaa puuhaa. Vuokrasopimuksen laatiminen sujuu rutiinilla ja pienet huoltotyöt hoituvat näppärästi omin käsin. 

Mutta entäpä jos vuokralainen päättääkin lähteä? Uuden vuokralaisen löytäminen, asunnon markkinointi ja vuokrasopimuksen uudelleen laatiminen vievät aikaa, jota et ehkä ollut allokoinut almanakkaan näin lyhyellä varoitusajalla. Jos huoltotarpeet yllättäen kasvavatkin ja heilahtavat jopa luvanvaraisten töiden puolelle, joudut jälleen tinkimään omasta vapaa-ajastasi toivoen, että valitsemasi urakoitsijan edukas tuntihinta ja vähäiset arvostelut eivät korreloi suoraan työn laadun kanssa.

Sijoitussalkun omistajan haasteet

Suuremman asuntosijoitussalkun omistajalle omatoiminen asuntokatraan hallinnointi muodostuu jo kokopäiväiseksi työksi. Vuokralaisten vaihtuvuus, huoltotyöt, vuokranmaksujen seuranta ja muut käytännön asiat täyttävät kalenterin nopeammin kuin Rosvo-Roopen lasin. Lisäksi isännöitsijäntodistusten, vakuuksien ja muiden dokumenttien hallinnointi vaatii tarkkuutta ja järjestelmällisyyttä.

Olet maksanut tästä työmaasta jo omaisuuden taloudellisen riippumattomuuden kiilto silmissä. Oletko tämän lisäksi halukas laittamaan myös vapaa-aikasi likoon?

Hallinnoinnin ulkoistaminen – Mitä Rentsi Vuokravälitys tarjoaa?

Oletettavasti asuntonäytöistä kohti K-rautaa juostessasi olet ehtinyt uhraamaan ajatuksen jos toisenkin sille, että nämäkin työt voisi hoitaa joku muu. Kenties olet kuullut tuttavapiirissäsi olevilta asuntosijoittajilta hallinnoinnin ulkoistamisen vapauttavasta vaikutuksesta samalla kun mielessäsi rustailet palopuhetta yllättäen tyhjilleen jäävän sijoitusasuntosi vuokra-ilmoitukseen.

Sikäli mikään yllämainitusta resonoi vapaa-ajan kaipuusta täyttynyttä mieltäsi, kerron nyt miten me Rentsillä autamme kaltaisiasi asuntosijoittajia hyppäämään vaihtopenkille isännöitsijän pallilta. Olemme itsekin asuntosijoittajia, ja siksi Huoleton hallinnointipalvelu leivottiin alusta saakka reseptillä joka puhuttelee vaativimmankin sijoittajan makupalettia.

Jos edellä kuvatut skenaariot tuntuvat liiankin tutuilta ja pääsi nyökyttää “kyllä”-rytmiin, me Rentsillä olemme täällä sinua varten. Olemme itsekin asuntosijoittajia, joten tiedämme tarkalleen, millaisia haasteita asuntojen hallinnointi tuo tullessaan. Rentsi Huoleton -palvelumme on suunniteltu juuri sinua varten, joka haluat nauttia sijoitusasuntojen tuotoista ilman isännöitsijän viittaa. Keräsimme alle vastauksia usein toistuviin kysymyksiin joita saamme hallinnointipalvelun osalta. 

1. Haluan ulkoistaa sijoitusasuntoni hallinnoinnin, miten toimin?

Ota meihin yhteyttä verkkosivujemme kautta tai jätä soittopyyntö, niin teemme sinulle tarjouksen asuntosi tai asuntosalkkusi hallinnoinnista.

2. Mitä Rentsi Huoleton -palveluun kuuluu?

Palveluun sisältyy:

  • Vuokralaisyhteydenpito ja -viestintä
  • Vuokranmaksujen valvonta, tilittäminen ja korotukset
  • Vuokratulojen yhteenveto veroilmoitusta varten
  • Korjausten ja remonttien koordinointi
  • Vuokralaisen vaihtumiseen liittyvät käytännön asiat
  • Vakuuden palautus
  • Mahdollisuus oman asuntosalkun tarkkaan raportointiin, seurantaan ja analysointiin helppokäyttöisellä ohjelmistolla

3. Sisältyykö vuokravälitys palveluun?

Ei, vuokravälitys on erillinen palvelu. Tutustu kilpailukykyisiin hintoihimme verkkosivuillamme.

4. Miten vuokralaisen vakuutta käsitellään?

Vakuus säilytetään turvallisesti Rentsin asiakasvaratilillä ja palautetaan vuokralaiselle vuokrasuhteen päättyessä.

5. Mitä tapahtuu, jos vuokralainen ei maksa vuokraa?

Hoidamme puolestasi kaikki tarvittavat toimenpiteet, kuten muistutukset, maksuvaatimukset ja tarvittaessa perinnän. Pidämme sinut ajan tasalla tilanteesta koko prosessin ajan.

6. Miten toimitaan, jos esimerkiksi kodinkone hajoaa tai tarvitaan remonttia?

Hoidamme puolestasi kaiken tarvittavan, aina tarjousten pyytämisestä luotettavan korjaajan tilaamiseen ja remontin koordinointiin.

7. Onko palveluun saatavilla vuokratakuu?

Meidän kauttamme vuokrattuihin asuntoihin on saatavilla vuokratakuu. Jos asuntosi on jo vuokrattu, ota meihin yhteyttä, niin selvitämme voimmeko myöntää vuokratakuun.

8. Milloin vuokratulot maksetaan tililleni?

Saat vuokrat tilillesi yleensä samana tai viimeistään seuraavana arkipäivänä vuokralaisen maksusuorituksesta.

9. Missä palvelu on saatavilla?

Rentsi Huoleton -palvelu on saatavilla koko Suomessa.

Sikäli ajatus huolettomasta asuntosijoittamisesta otti mielessäsi lisää jalansijaa, ota yhteyttä Rentsiin jo tänään. Käydään yhdessä tilanteesi läpi, ja räätälöidään hallinnointipaketti joka räjäyttää kalenterisi tyhjäksi vuokranantajan arkirutiineista ja vastuista! Anna meidän hoitaa rutiinit, jotta sinä voit keskittyä nauttimaan siitä minkä vuoksi ostit aikanaan sijoitusasuntosi – vapaudesta.