Vuokravälitys Jyväskylä – Asunnon vuokrauksen tilanne Jyväskylässä?

24.6.2021 | Ajankohtaista

Asunnon vuokraus Jyväskylässä

Vuokravälitys ja asunnon vuokraaminen tällä hetkellä Jyväskylässä on hieman haastavampaa kuin muutama vuosi takaperin. Jyväskylään on rakennettu paljon pieniä asuntoja viimeisten vuosien aikana ja kokonaisia vuokratalojakin on tullut useampia. Tarjonta on siis lisääntynyt ainakin yksiöiden ja kaksioiden osalta huomattavasti.

Juttua kirjoitettaessa Jyväskylästä löytyi vuokraovi.com palvelusta 496 yksiötä ja 668 kaksiota vuokrattavana. Asunnot menevät kyllä vuokralle Jyväskylässäkin, mutta kunto on oltava hieman aiempaa parempi ja asunnon markkinoinnin laadukasta.

Tulevaisuus asunnon vuokrauksessa Jyväskylässä?

Korona on vaikuttanut moneen asiaan ja niin myös asuntomarkkinoihin. Opiskelijat eivät ole tulleet Jyväskylään niin sankoin joukoin kuin aiemmin, koska opiskelu on ollut mahdollista suorittaa myös etänä. Tulevaisuudessa koronan kanssa opitaan toivottavasti elämään ja opiskelijat palaavat Jyväskylään – tämä lisää kysyntää pienille asunnoille.

Markkina kuitenkin tulee todennäköisesti pysymään haastavampana kuin aiemmin eikä enää tulla näkemään tilannetta, jossa lehti-ilmoituksen perusteella saapuu 15 hakemusta yksiöön ensimmäisen päivän aikana. Jyväskylä kyllä varmasti säilyy houkuttelevana vaihtoehtona asuntosijoittajalle, mutta hieman vaivaa joutuu sijoittajakin näkemään, jotta asunnot saadaan vuokrattua ja pysymään vuokrattuina.

Mitä ottaa huomioon sijoitusasunnossa Jyväskylästä?

Sijainnin rooli korostuu jatkossa eli asunnon on oltava paikalla jossa palvelut ovat lähellä. Ostoskeskus Seppä on kasvava kauppapaikka Jyväskylässä ja palveluita on paljon myös sinne keskittynyt keskustan lisäksi.

Asunnon on oltava hyvässä kunnossa, tee remontit ajallaan ja pidä asunto siistissä kunnossa. Koska kilpailua markkinoilla on, niin laadi vuokrailmoitukset huolella ja panosta asunnon markkinointiin. Jos itse et ole Jyväskylästä tai haluat ulkoistaa sijoitusasuntosi vuokrauksen Jyväskylästä, niin ota yhteyttä:

https://rentsi.fi/soittopyynto/.